Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

U petak, 7. prosinca 2012. godine uzeta su tri različita uzorka pitke vode radi testiranja njene ispravnosti. Izvješće Zavoda za javno zdravstvo Sisačko - moslavačke županije potvrdilo je zdravstvenu ispravnost pitke vode u Hrvatskoj Kostajnici prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće («Narodne novine» 46/94, 49/97, 182/04, 47/08).

 

Postano od Grad Hrvatska Kostajnica na 12.12.2012
 

 

3. SISAČKI EKOLOŠKI FILMSKI FESTIVAL - SEFF

 

Prije dvije godine grad Sisak spominjao se u medijima, u razgovorima, u svakom pogledu, kao potencijalno mjesto za razvoj kancerogenih oboljenja. Često se moglo čuti o Sisku kao najzagađenijem gradu koji svojom teškom industrijom truje svoje građane. Kao odgovor na česti sinonim zagađenja, grupa filmskih aktivista, pokreće Sisački ekološki filmski festival – jedinstven putujući festival koji će prikazati prirodne ljepote Siska i njegove okolice.

Stoga 2008. godine četvorica biciklista donose filmove u područja posebne državne skrbi, te prikazuju mještanima Sisačko-moslavačke županije filmove s ekološkom tematikom.


SEFF nije vezan samo uz Sisak, već je to jedini putujući festival  filma o zaštiti okoliša koji će ove godine obići...

Postano od Mirela na 31.05.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

Dolina rijeke Une je sa stanovišta zaštite prirode vrijedno područje koje zahtijeva zaštitu i usmjereno upravljanje u cilju očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti, a na dobrobit lokalnoga stanovništva.

            U okviru projekta „Procijeni i zaštiti rijeku Unu - U. N. A. " koji se financira iz sredstava Europske unije, a prema Programu „Adriatic New Neighbourhood Programme INTERREG/CARDS-PHARE" Državni zavod za zaštitu prirode je za Sisačko-moslavačku županiju koja provodi ovaj projekt, izradio „Akcijski plan zaštite biološke raznolikosti rijeke Une i priobalnog pojasa".

            Akcijski plan zaštite biološke raznolikosti izrađen je na temelju razultata i tijekom izrade „Studije inventarizacije rijeke Une i priobalnog pojasa", a sadržava mjere za zaštitu biološke r...

Postano od Administrator na 18.05.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

Jučer smo u našoj Srednjoj školi Ivana Trnskoga bili nazočni svečanom obilježavanju po drugi put obnovljenog statusa Međunarodne eko - škole. Prenosimo Vam priopćenje koje je prof. Marija Krupić, ravnateljica škole, dala za medije.

    U srijedu, 7. svibnja 2008. učenici i djelatnici Srednje škole Ivana Trnskoga iz Hrvatske Kostajnice, svečano će obilježiti po drugi put obnovljeni status Međunarodne eko - škole. Ova svečanost odvija se u sklopu obilježavanja Europskog tjedna. Ponosimo se činjenicom da je jedna mala škola na granici Republike Hrvatske postala ravnopravnim članom europskog eko - svijeta. Međunarodnom projektu Eko - škola pristupili smo 2002. godine. Zelenu zastavu - simbol eko - škole stekli smo 2004. godine, te prvi put obnovili status 2006. godine, a naš zajedničk...

Postano od Administrator na 21.05.2008 | Pročitaj cijeli članak
 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com