Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

1. Sisačko-moslavačka županija objavila je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u
     kulturi za 2015. godinu


http://www.smz.hr/site/images/stories/skolstvo/14/poziv-kultura2014.pdf


Pravo predlaganja na Poziv imaju gradovi, općine, ustanove u kulturi, vjerske zajednice, udruge u kulturi, građani, te pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u području kulture u Sisačko - moslavačkoj županiji.


Rok podnošenja prijedloga je 15. rujna 2014.

 

2. Ministarstvo kulture RH objavilo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi
     RH za 2015. godinu


http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=11018


Pravo podnošenja prijava na temelju ovoga Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u ku...

Postano od Administrator na 21.07.2014 | Pročitaj cijeli članak
 

Postano od Administrator na 17.02.2014
 

Svjetski priznat ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske ''Lado'' očarao je u subotu, 15. lipnja 2013., kostajničku publiku.

        Postava od ukupno 53 vrhunskih umjetnika i glazbenika izvelo je neke od najvećih tradicionalnih plesova i pjesama hrvatske baštine poput Bunjevačko momačko kolo, prigorski plesovi ''polka'' i ''drmeš'', linđo, plesovi i pjesme iz Međimurja, te splitski plesovi ''monfrina'', ''četvorka'' i ''šaltin polka''. 

        Koncert u trajanju od 70 minuta sponzoriran je od strane Ministarstva kulture, a u organizaciji Turističke zajednice Grada Hrvatske Kostajnice. Posebni doživljaj ovom koncertu pridonio je i naš povijesni Zrinski grad koji je ugostio ovaj priznati ansambl.

         Lado je poznat kao ''putujući muzej'' koji podsjeduje fundus ...

Postano od Grad Hrvatska Kostajnica na 19.06.2013 | Pročitaj cijeli članak
 

Postano od Grad Hrvatska Kostajnica na 07.03.2013
 

Da nam je fašnik 2013. već započeo, dokazali su nam naši klinci iz dječjeg vrtića ''Krijesnica'' koji su i ove godine bili vrlo maštoviti. Mali svemirci su prošetali svojim gradom i posjetili gradonačelnika u Gradskoj upravi.

 

Postano od Grad Hrvatska Kostajnica na 05.02.2013
 

Božićni koncert limene glazbe DVD - a i ove je godine svoje sugrađane uveselio u predblagdansko vrijeme izvedbama poznatih božićnih pjesama poput Narodi nam se, Bijeli Božić, Mery Christmas... 

 

 

 

Postano od Grad Hrvatska Kostajnica na 17.12.2012
 

Gradska knjižnica i čitaonica Milivoja Cvetnića je u subotu, 27.10.2012. organizirala  kreativnu radionicu za odrasle povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige i Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Radionica je održana pod vodstvom profesionalne voditeljice gospođice Ljiljane Milić. U ugodnoj atmosferi i međugeneracijskom druženju oslikavane su glinene vaze i tanjurići pomoću decoupage i shabby chic tehnike. Sve rađeno na radionici biti će izloženo u prostoru Gradske knjižnice do 09. studenog 2012.

Photo by Ivan Pavičić

Postano od Administrator na 05.11.2012
 

U subotu, 12. ožujka, pred prepunom dvoranom hrvatskog doma, SKD "Prosvjeta" pododbor Hrvatska Kostajnica uz pjesmu, ples i satiru obilježila je 3. godišnjicu svog djelovanja. Na dvosatnoj odlično organiziranoj priredbi uz domaćine su se predstavili kostajnički sazlija Ivan Pavešić, satiričari iz Banjaluke, KUD "Knežopolje" iz Knežice, tamburaški sastav "Zlatne žice", te Udruga umirovljenika iz Dvora.

Postano od Administrator na 14.03.2011
 

U inat ovim teškim vremenima, fašnička tradicija i dalje živi. Subotnji dječji maskenbal i nedjeljna fašnička povorka pokazali su maštovitost i vedri duh starih i mladih Kostajničana. Kako je bilo pogledajte i sami...  Naši predstavnici (Napoleon sa pratnjom...) bili su zapaženi na Fašniku u Velikoj Gorici odakle su se vratili sa osvojenom drugom nagradom.

Postano od Administrator na 07.03.2011
 

Na inicijativu gospođe Spomenke Štimec iz Hrvatskog saveza za esperanto Hrvatski školski muzej u petak je u Noći muzeja predstavio Antoniju Jozičić, učiteljicu koja je živjela i djelovala u Kostajnici i koja je, nikada to ne saznavši, zauvijek povezala ovaj gradić sa velikim Šangajem. Prevevši Ispovijest, djelo poznate hrvatske pedagoginje i književnice Milke Pogačić na esperanto i štampajući je u vlastitom izdanju u Vugrinovoj tiskari u Hrvatskoj Kostajnici, Antonija je jedan primjerak svoga prijevoda poklonila članu kineske delegacije esperantista. Ta poklonjena knjiga dospjela je u ruke uglednog kineskog pisca Wang Luyana koji ju je s esperanta preveo na kineski.

Donedavno se vjerovalo da je prvo hrvatsko književno djelo prevedeno na kineski jezik, također sa esperanta, Alkar D...

Postano od Mirjana na 31.01.2011 | Pročitaj cijeli članak
 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com