Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

ODBOJKAŠKI KLUB "SOKOL"

Ratka Djetelića 42

Hrvatska Kostajnica

tel: 098/430-837 ; OIB: 42231033945

 

POVJESNICA KLUBA

Na poticaj Odbojkaškog saveza SMŽ i veliki entuzijazam Mirka Katića i Milana Živkovića osnovan je Odbojkaški klub „Sokol" 10.02.2009. To ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Hrvatske Kostajnice i ravnatelja osnovne i srednje škole koji su dali bezrezervnu potporu osnivanju i radu kluba. Oni su svoje sportske dvorane ustupili bez naknade, a klub svojim radom značajno sudjeluje u pripremi njihovih odbojkaških selekcija što je rezultiralo visokim plasmanima na županijskim i državnim školskim natjecanjima.   

Iste godine klub  se uključio u natjecanja u županijskoj odbojkaškoj ligi sa selekcijama:

            - najmlađe kadetkinje,

           ...

Postano od Administrator na 09.06.2016 | Pročitaj cijeli članak
 

Nogometni klub "Radnik" sudionik je akcije „Maknimo djecu s ulice!“, koja se provodi među hrvatskim klubovima,te su dobili donaciju dresova za sve uzraste od njemačke tvrtke KIK Textilien. Spomenuta tvrtka na ovaj način pomaže rad nogometnih klubova, a posebno se bazirala na omladinske pogone. Naime, njemački tekstilni lanac KIK Textilien je broj 1 u Europi, jedna je od najbrže rastućih tvrtki na ovom područiju koja zapošljava gotovo 22.000 radnika.

Donaciju u jednoj od podružnica Kik-a u Zagrebu preuzeli su dopredsjednik kluba Ivica Solomun i trener Tomislav Gavrić.

 


Postano od Grad Hrvatska Kostajnica na 09.03.2015
 

Iz pera Lidije Prpić:         

Protekloga vikenda,točnije 2.-4. rujna,  na zagrebačkome jezeru Jarun održano je Državno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Utrke su se održavale  za sve uzrasne kategorije. Bila je to prilika da i kajakaši Kajak kanu kluba iz Hrvatske Kostajnice pokažu svoj napredak i rast u ovome sportu. Natjecali su se kajakaši i kanuisti iz dvanaest hrvatskih klubova.  Iako brojnošću, znatno manji klub od najbrojnijih i najuspješnijih  hrvatskih klubova, KKK Hrvatska Kostajnica se ove godine plasirao na četvrto mjesto u Republici Hrvatskoj.

Najbolji klub u Hrvatskoj je Marsonia iz Slavonskoga Broda, drugoplasirani je KKK Matija Ljubek iz Zagreba, a trećeplasirani  KKK Belišće iz Belišća.

Kostajnički kajaka...

Postano od Administrator na 07.09.2011 | Pročitaj cijeli članak
 

Pod sponzorstvom Podravke i Hrvatskog telekoma, a u organizaciji Sportskih novosti, 29. listopada Osnovna škola Davorina Trstenjaka ugostila je veličanstvenu sportsku priredbu. U sportskoj dvorani Srednje škole Ivana Trnskoga, koja je ustupila dvoranu osnovnoj školi, održano je natjecanje u višeboju učenika osnovnih škola, Lino višebojac. Kao poseban sportski gost pojavio se Ljubo Vukić, rukometaš Zagreba i hrvatski reprezentativac.

Nakon neizvjesne borbe pobjedu je odnijela Adela Žličarić u kategoriji djevojčica, a u kategoriji dječaka slavio je Ante Bolčević. Od srca im čestitamo i želimo puno sreće u finalnom natjecanju koje će se održati u svibnju sljedeće godine.

Postano od Mirela na 08.11.2010
 

ZAVRŠETAK JOŠ JEDNE USPJEŠNE SEZONE KOSTAJNIČKIH KAJAKAŠA

U nedjelju, 8. kolovoza 2010. g. održana je posljednja utrka Kupa RH za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore kajakaše na mirnim vodama. Završno natjecanje  održano je na Jarunu kao i svake godine i označilo je završetak još jedne uspješne sezone za kajakaše iz Hrvatske Kostajnice.

Usprkos brojnim poteškoćama na koje nailaze u svom djelovanju, sportaši  Kajak kanu kluba Hrvatska Kostajnica i njihova trenerica prof. Viktorija Mrđenović, uz pomoć donatora „guraju“ sezonu za sezonom, cijenjeni od strane sportaša i trenera ostalih klubova razvijaju svoje sportske sposobnosti do zavidnih rezultata.

Na ovogodišnjem Državnom prvenstvu RH kajaka na mirnim vodama bilo je 18 kategorija; kostajnički veslači su osvojili medalje u 7 ka...

Postano od Mirela na 19.08.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

Krajem 2006. godine osnovan je Nogometni klub Zrinski koji okuplja sve uzraste i koji je uz pomoć donatora obnovio igralište i dobio potrebnu opremu.

Postano od Administrator na 17.05.2010
 

Lovačko društvo Naretak djeluje na području grada Hrvatska Kostajnica, općine Majur i općine Donji Kukuruzari. Lovačka kuća u Rosuljama centralno je okupljalište svih članova, a nekoliko lovnih grupa izgradilo je svoje vlastite lovačke kuće. Uz lovačku je kuću u Selištu gater za obuku pasa za lov na divlje svinje.

Članovi društva organizirano čiste i uređuju vodotokove riječica i potoka te lovišta od glomaznog otpada, čime dokazuju svoj veliki doprinos ekologiji.

 

Postano od Administrator na 17.05.2010
 

Udruga je aktivna tijekom cijele godine i sa ostalim udrugama rado se uključuju u gradske manifestacije.

Članovi ŠRU Una aktivno se bave razvojem športskih aktivnosti djece i mladeži s ciljem očuvanja prirodnih vrijednosti vodotokova , životinjskog i biljnog svijeta . 


CIJENA dnevne dozvole iznosi 60,00 kn i može se nabaviti u caffe baru „Una".

Osoba za kontakt: Dinko Herkov , mob ++385 (0) 98 628 344

 

Postano od Administrator na 17.05.2010
 

Kajak - kanu klub Hrvatska Kostajnica jedan je od najtrofejnijih klubova koji od svog osnutka 1983. godine postiže zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Okuplja 30 - ak članova manje uzrastne dobi. U pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji višestruki su osvajači Kupa Republike Hrvatske.

 

Postano od Administrator na 17.05.2010
 

Od 9.studenoga 2001. godine u Hrvatskoj Kostajnici djeluje Zajednica športskih udruga, koja okuplja desetak klubova:

  1. Kajak kanu klub Hrvatska Kostajnica,
  2. Športsko ribolovnu udrugu «Una» ,
  3. Lovačko društvo «Naretak»,
  4. Kuglački športski klub"Zrinski",  
  5. Moto klub «Falcon» ,
  6. športska društva Osnovne škole Davorina Trstenjaka  i Srednje škole Ivana Trnskoga.

Zajednica skrbi i o športskoj aktivnosti sudionika Domovinskog rata kroz Udrugu hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata .

 

Postano od Administrator na 24.05.2010
 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com